Br. 16: S kim se sprijateljiti

Plesači često griješe, plesačice ponajviše. Sprijateljuju se baš kao i obični ljudi, po osobnoj liniji. Tko im se sviđa, s kime mogu razgovarati, šaliti se i tako dalje. I tako se na početku dogodi da se cure uglavnom druže s curama. Sve je to lijepo, one se dopisuju, dogovaraju što će obući, međusobno si posuđuju marame i haljine – idila… dok se ne otvore registracije za neki festival – tada nastaje panika – early bird registracije su (po običaju) otvorene samo za parove, a superprijateljice (BFFs) se nemaju s kime prijaviti. Pa uzaludno traže po FB grupama ima li koji zainteresirani leader.

Ha! Trebale ste na to misliti na početku kada ste ignorirale onog creepy lika, zatim onog perverznjaka i na kraju onog čudaka za kojeg vam se čini da će vas zaklati na podiju do drugog refrena. Šalim se. Većinom su dečki normalni. Možda nekima fali samopouzdanja i društva u početku (pogotovo ako su na tečaj krenuli sami); takvi lako odustanu ako im plesanje brzo ne krene ili ako se ne sprijatelje s nekim.

Dečki vam trebaju da imate s kime plesati na plesnjaku i s kime se prijavljivati za festivale i radionice. Zato nagovorite frenda, brata i bivšeg dečka i uvjerite ga zašto je ples dobar. Na kraju krajeva, puno plesnih škola (za razne plesove) uvjetuju prijave samo za parove.

Pseudosociološki kutak

Cure se vole družiti s curama jer su dečki više-manje glupi. Dečki bi se uvijek družili s curama; vole blizinu cura jer vjeruju da bi tako moglo slučajno doći do seksa (dečki zbilja vjeruju da do seksa može doći “slučajno”). S druge strane, dečki se uvijek latentno boje homoseksualnosti pa se neće zaletavati u druženje s dečkima, već se međusobno družiti samo ako moraju tj. ako nema cura, i to minimalno. Samo oni zreli i neopterećeni sposobni su za opušteno međumuško druženje – iako takvi često odu predaleko u opuštanju i razviju naširoko očit tzv. man crush.

Zaključak

Ne morate biti patvoreni i proračunati, ali imajte barem na umu da bi bilo lijepo pružiti ruku prijateljstva i onom stidljivom mladiću u kutu. Ne radi prijave na festival, već zato što su takvi obično zanimljivi. Ne možete poreći da serijski ubojice objektivno nisu zanimljivi. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s