Br. 21: Zašto me ne želi?

Nešto rjeđe nego što je to u ljubavi, odbiju nas i na plesnjaku. Zašto, zapitat ćemo se, zašto? Dok će vam simpatija slamati srce pričama kako je trenutačno u “čudnoj fazi”, kako se ne želi “vezati”, kako ne želi srljati, kako jednostavno niste “kliknuli”, i kako bi bilo najbolje da budete prijatelji – dok u ljubavi morate slušati takva laprdanja, na sklizavom parketu uzroci odbijanja nešto su konkretniji i lakše riješivi.

U grubo, pet je mogućih razloga zašto su odbili vaš poziv na ples:

 1. grubijan ste, kostolomac, kostolomka, ples s vama boli;
 2. vonjate, nosite neprijatan miris, zadah vam nije na diku;
 3. znojni ste i mokri do kože;
 4. pijani ste;
 5. it’s not you, it’s me – osoba koju ste pitali:
  1. umorna je,
  2. pijana,
  3. razgovara,
  4. obećala je ples nekom drugom,
  5. upravo je kanila pitati nekog drugog za ples,
  6. pjesma joj nije po volji (prebrza, prespora, i sl.).

Samo je prvi uzrok plesne naravi. Tu smo temu obradili u lekciji broj 18. Možete naletjeti na izbirljivca koji ne pleše s plesačima ispod određenog nivoa, ali čak niti takvi neće odbiti eksplicitan poziv na ples.

Neprijatan miris, znoj i pijanstvo lako su razumljivi razlozi. Na vama je da to ispravite i kontrolirate. Općepoznate su mjere protiv miomirisa, a što se cuganja tiče – cugajte manje ako vam se pleše.

Tuđe znojenje, recimo, nekima ne predstavlja problem, ali nekima je neprijatno položiti ruku na mokru košulju/bluzu. Znojenje samo po sebi nije sramota i ne biste se trebali suzdržavati plesanja ako ste znojni. Kako god, znojnih tkanina se lako riješite potkošuljom. Ona zbilja pomaže i sprečava da se košulja sasvim natopi. Djevojke bi mogle izbjegavati haljine i bluze otvorenih leđa… jer dirati vašu baš orošenu kožu ne mora biti iskustvo za kojim netko gine. Potkošulja ili ručničić kao prva pomoć – i sve će biti okej.

Što se posljednjeg uzroka tiče, ako su vas odbili zbog vlastitih razloga, nemate se zašto ženirati. Pritom ste zaslužili kurtoaznu ispriku i objašnjenje zašto ste odbijeni. Inače ispada nepristojno, pomalo grubo. To upamtite i vi: ako odbijete nekoga, ispričajte se, recite razlog i eventualno obećajte ples kasnije. To je lijep i pristojan način ophođenja.

Ako vas odbiju za ples, nemojte se ljutiti na njih, već se zapitajte koji je mogući razlog. Provjerite što je posrijedi, procijenite treba li to popraviti i, ako treba, popravite. Gotovo nikad nije u pitanju neki osobni razlog i nešto što se ne da ispraviti.

Kao i inače u životu, problem obično nije u njima, nego u vama. Tako bar kažu, ja ne znam. Ja obično nisam ništa kriv, sve znam najbolje i uvijek sam u pravu. No, nismo svi isti. Ja ne volim ni prema kome biti neljubazan i loš jer to bi ih moglo odbiti od plesa… a treba mi puno ljudi na plesu da mogu biti bolji od nekog – kad ne bi bilo loših, ja bih pao u “osrednje”, gdjegod i “loše”. Ovako čak hrabrim loše da meni dižu rejting. Svaki vikend nazovem troje najnetalentiranijih kojih se mogu sjetiti i nagovorim ih da se vrate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s