Br. 28: Tri vrste zaljubljivanja

Tri su vrste zaljubljivanja na plesnoj sceni.

Prva je ono normalno zaljubljivanje, baš kao u običnom životu. Zaljubiš se jer je netko užasno zgodan, šarmantan, neodoljivo sladak, zanimljiv, apsolutno nepredvidljiv, duhovit, umireš od smijeha na svaku njegovu riječ, voli sve što voliš i ti, slušate istu glazbu, ima tak dobar ukus za filmove… Naprosto je nevjerojatno da je solo. Kako to da ga nitko drugi već dosad nije uzeo? Vjerojatno zato što svi drugi osim tebe vide da je ustvari egocentričan kreten, ljubomorna frikuša, sebična ljenčuga, oštrokondža, škrta propalica bez ikakvog prosperiteta. Ali tvoje zaljubljene naočale nešto drugačije lome svjetlost pa umjesto orka iz močvare, vidiš danskog princa ili norvešku princezu. Znači, klasika. Zaljubili ste se na plesu kao i bilo gdje drugdje, dosadit ćete si za koji mjesec, teatralno prekinuti i patiti naredne dvije godine. Ili živjeti sretno do kraja života – ako se lobotomizirate.

Druga vrsta ima veze sa samim plesom. To je onaj super plesač. Bezobrazno dobro pleše, kul je, ima prave cipele za ples, spontan je (i kad pleše i kad ne pleše), šarmantan, simpatičan, pita sve za ples – san svake plesačice. Gledate ga dok pleše i ne primjećujete da vam slina visi s ruba usne. Pita vas za ples, zadrhti vam ruka, koljena vam klecaju, ne znate više ni hodati, kamoli plesati. To se događa bar onim stidljivijim curama; onim hrabrim ništa ne kleca, znaju i dalje hodati, čak i bolje plešu, vrag nek ih nosi! Tu si se zaljubila u vještinu plesanja. Baš kao što se netko zaljubi samo radi izgleda ili seksa, tako i ovdje kroz prizmu plesa zaključuješ da je ta osoba fantastična, vrijedna svakog uzdaha i da bi jako bila sretna s tobom. Baš s tobom, od svih ljudi na svijetu. Zamišljaš kako zajedno putujete svijetom, izvodite koreografije, teachate po festivalima i natječete se u strictly lindyju. Svatko bar jednom poklekne takvoj zaljubljenosti; plesni snobovi i nešto češće.

Treća vrsta zaljubljivanja je prema osobi koja pleše isto kao ti. Vjerojatno ste počeli s plesom negdje u isto vrijeme, na istoj ste razini, u istim grupama na festivalima (ili tečaju). S njom ti je ugodno plesati jer ste jednako neuki, jednako vješti, jednako se bojite isprobavati riskantnije stvari, a i jednako vam je lakše isprobavati riskantnije stvari jer, ako zeznete, bit će vam manje neugodno. Niste zastrašeni kao pred nekim duplo boljim, niti ste oholi kao pred nekim duplo lošijim. Ako se s ikim u plesu možete opustiti onda je to sa sebi ravnim. Napokon možete uživati i zabavljati se. To je ono pravo. Zajedno rastete, zajedno se razvijate, istim tempom učite. Kao frendovi-simpatije iz srednje. Možda će netko od vas više zagristi pa će za godinu dana biti puno bolji pa će se ona “jednakost” rasplinuti, ali što sad, ni prvi ni zadnji. I dalje će vam biti ugodno plesati s tom osobom; bit ćete kao bivši ljubavnici, danas prijatelji.

Postoji i četvrta vrsta zaljubljivanja. Ta je kada ste ludi za nekim blogerom. To je isto okej, dapače. Platite mu cugu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s