O blogu

Ništa nije lako početi. Nije lako početi plesati. Nije lako ući u novo društvo gdje se, čini se, svi poznaju. Pogotovo onda nije lako početi plesati u društvu u kojem se, čini se, svi poznaju. I kao da to već samo po sebi nije dovoljno zahtjevno (za bilo koga tko nije naglašeni ekstrovert), uz swing plesnu scenu vežu se i pojmovi vintage i retro, i dodatno kompliciraju ionako kompleksnu sociološku priliku.

Ovaj blog je nazvan početnicom, ali koliko je namijenjenapočetnicima u lindy hopu toliko se odnosi i na one koji već plešu neko vrijeme. Početnica je ovdje da odgovori na eventualna pitanja, riješi eventualne dvojbe, demistificira mutne pojmove, a najviše da plašljivoga okuraži, a neodlučnoga nagovori na možda i najljepši i najviše ispunjujući oblik socijalizacije i zabave – plesanje.

Neće uvijek biti simpatični i blagoglagoljivi tekstovi. Ovdje sam u ulozi tvog dobrog prijatelja. Onog iskrenog i konstruktivnog. Onog koji će ti reći da ti je nova frizura užasna. Možda ne pišem perom, ali moja tipkovnica reže poput najoštrijeg mača. I nemoj (kao na satu plesa) misliti da se primjedbe odnose na nekog drugog – pretpostavi najgore: problem je u tebi. Ti si taj koji ima katastrofalnu frizuru. Ošišaj se ili počešljaj na drugu stranu, možeš ti bolje od ovog!

Sretno, početniče! Dobrodošao, početniče!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s